28 september 2005: suikerbieten oogst

28 september 2005: suikerbieten oogst

Woensdagmiddag 28 september zijn de eerste suikerbieten gerooid. Loonbedrijf Breure uit Swifterbant heeft de suikerbieten gerooid. Tevens kwam Breure met een trekker en grote kipwagen om de suikerbieten naar het erf te brengen. Het ware mooie omstandigheden om te rooien. De grond was droog en de zware bietenrooier verreed niets op het land. Er zit ook weinig tarra aan de suikerbieten. Het suikergehalte lijkt wel goed. Bij de eerste stort op het erf kon je de zoete geur van de bieten al ruiken. De suikerbieten worden komende week opgehaald en naar de suikerfabriek van Cosun in Groningen gebracht. Eind november moeten de laatste 4 ha suikerbieten klaar liggen.


Afgelopen maandag heb ik 3 ha Bildstar gerooid. Dit waren de laatste aardappels die ik nog moest rooien. Komende week ga ik nog 6,5 ha Markies aardappels bij een collega waarmee ik samenwerk rooien.
De vastgereden tarwestoppel heb ik nog losgetrokken met de woelpoot.

28 september 2005: suikerbieten oogst

28 september 2005: suikerbieten oogst

Woelen.