8 augustus 2004

8 augustus 2004

Vrijdag en zaterdag (7 en 8 augustus) is de wintertarwe gedorsen. De wintertarwe is dit jaar weer vroeg rijp. Het warme weer van de laatste week heeft dit versneld. De korrel is al droog terwijl het stro nog niet helemaal klaar is.
De opbrengst was dit jaar zeer goed, 11.3 ton/ha. De wintertarwe wordt met kipwagens naar een opslagloods van Agrifirm in Swifterbant gebracht. Het vochtgehalte ligt tussen de 14 en 16 %. Is het vocht % hoger dan 15,5 % dan moeten er droogkosten aan Agrifirm worden betaald.


Het vlas is afgelopen dinsdag (3 augustus) gekeerd. Dit om het dauwroten van het vlas te bevorderen.

25 juli 2003

Vlas keren.

Dinsdag 3 augustus heb ik een eerste proefrooing van de aardappels genomen.De opbrengst valt toch nog mee.Ik kwam aan 49,1 ton/ha.
Het gewas takelt door het warme weer nu wel gauw af.