17 maart 2004

17 maart 2004

16 en 17 Maart de suikerbieten gezaaid. Dit jaar heb ik twee percelen bieten. Een van 3,6 ha en 1 van 4,8 ha. De rassen die ik gezaaid heb zijn Pursan en Rosabella.

20 maart 2003: suikerbieten en vlas zaaien

Het zaaizaad in 1 van de 6 zaadvoorraadbakjes van de zaaimachine.


Twee dagen eerder heb ik de vlas gezaaid, 6,95 ha van het ras Electra. De grond is dit jaar heel mooi om te zaaien.

17 maart 2004

Vlas zaaien.


Vorige week heeft de Groene Vlieg de grond bemonsterd op aaltjes. Na de vorige aardappelteelt word dat gedaan om te kijken of er vermeerdering is geweest van aaltjes. Deze beestjes kunnen behoorlijke schade veroorzaken in een aardappelgewas.Door bemonstering kan onderzocht worden of er, of wat voor aaltjes er zijn gevonden. Schade veroorzaakt door deze aaltjes word ook wel aardappelmoeheid genoemd. Zo kan men een goede rassenkeuze maken voor de volgende aardappelteelt op het onderzochte perceel. Bij mij komt er nu om de vijf jaar op een perceel aardappelen. Vorige jaar was dat nog 4 jaar.