7 januari 2004

7 januari 2004

Het nieuwe jaar is al weer een week oud. En zo gaat de winter al weer snel voorbij. Voordat we het weten is het weer voorjaar. Al hoop ik dat het nog goed gaat vriezen. Ik heb namelijk nog 200 ton compost laten bezorgen die ik graag over de vorst wil laten verspreiden.
Dit doe ik op het land waar de aardappels komen. Ik hoop daarmee de rooibaarheid en bewerkbaarheid van de grond te kunnen verbeteren .
Het organische stof gehalte probeer ik zo ook op peil te houden. Tevens is het goed voor de bodemstructuur. De compost die ik gekregen heb is vrij van plastic, glas etc.

7 januari 2004

Compost.


De maand december was nog behoorlijk nat met 106 mm neerslag.
In de bijschuur ben ik nu wat aan het herstraten.

Wintertarwe, begin januari 2004.

Wintertarwe, begin januari 2004.