3 maart 2003: laatste aardappelen afgeleverd

3 maart 2003: laatste aardappelen afgeleverd

Afgelopen vrijdag zijn de laatste vrachtautos met aardappels afgeleverd. De bewaarplaats is weer leeg. Bij Meijer in Swifterbant zijn de aardappels getarreerd. Gekeken wordt wat de netto opbrengst is. Tarra zoals grond en halve of misvormde aardappelen worden uitgelezen. Totaal zat er bruto 675 ton aardappels in de schuur incl. grond en aardappeltarra. Netto was de opbrengst 605 ton waarvan 93,3 % in de goede maat 40-70 mm. Maar door de vele drukplekken op de aardappels zal de netto uitbetalingsopbrengst nog wel ca. 20 % lager uitkomen. Ook van de aardappelprijs op dit moment word ik niet vrolijker van. Oogst 2002 word een jaar om zo snel mogelijk te vergeten.


Inmiddels zitten hier in de buurt de eerste uien alweer in de grond. Ook een enkel bietenperceel is al gezaaid. Ik vindt het zelf nog een beetje te vroeg. Als het weer zo goed blijft zal ook ik overstag gaan.