6 september 2002; stamslabonen geoogst

6 september 2002; stamslabonen geoogst

3 September zijn de stamslabonen geoogst. De opbrengst ligt net boven de 11 ton/ha. De bonen die geoogst zijn franse sperziebonen die bijna niet dikker worden als 6,5 mm. De opbrengst zal ook nooit zo hoog worden als de standaard bonenrassen. De uitbetalingsprijs is wel hoger als de standaard rassen. De bonen zijn geteeld voor de Cooperatieve Verzendhandel uit Dronten. De bonen gaan in containers naar de consevenfabriek Coroos.

6 september 2002; stamslabonen geoogst 6 september 2002; stamslabonen geoogst


Het bonenland heb ik direct na de oogst gewoeld, gecultert en daarna ingezaaid met gele mosterd. Om de mosterd nog goed aan de groei te krijgen is er nog KAS kunstmest gestrooid. Ook heb ik vandaag (6 September) nog suikerbieten gerooid. Dit heb ik gedaan i.v.m. de bouw van een windturbine achter op het land. De heimachine hoeft straks dan niet dwars door de bieten te rijden. Er is nog geen 0,5 ha gerooid.