23 november 2001

Het bietenland en uienland is inmiddels omgeploegd. Afgelopen dinsdagmiddag (20-11) het laatste perceel geprobeerd om te ploegen tot dat de ploeg (een Niemeyer van het type Delta 2 uit 1995 het begaf.
Eerst waren er al wat bouten losgetrilt waardoor er gestopt moest worden en toen dat uiteindelijk na 2 keer of 3 keer (ik ben inmiddels de tel kwijt geraakt) weer gerepareerd was en ik nog 1 uur te ploegen had kwam ik er achter dat de ploeg een beetje erg wiebelig aan de tractor hing.
Wat bleek het frame van de ploeg was bijna helemaal door midden gescheurd. Hoe dit kan is een raadsel.
LMB De Nieuwstad uit Lelystad probeert er inmiddels achter te komen wat de oorzaak is.
Daarna is er alweer totaal 16 mm regen gevallen waardoor het ploegen even moet wachten. Voor het laatste stukje wat nog geploegd moet worden kan ik een ploeg uit de buurt lenen.