4 augustus 2001

Donderdagmiddag (2-8) is de zomergerst gedorsen. De opbrengst is een stuk lager dan vorig jaar. Het vocht % van de gerst weet ik nog niet maar de opbrengst ligt rond de 6,5 ton/ha. Vorig jaar was dat 7,8 ton/ha.
Het stro is direct achter de combine verhakseld.
4 augustus 2001


Vrijdag (3-8) zijn de doperwten geoogst. Ook hier valt de opbrengst niet mee, dit heeft vooral als oorzaak dat ik waterplekken in de erwten heb gehad.
Daar zijn de erwten nooit van hersteld.
Er is 1 container naar de conservenfabriek Coroos uit Geldermalsen gegaan. De andere container ging naar de conservenfabriek Baltussen uit Driel.
De preciese opbrengst weet ik nog niet, maar ik schat een 5-5,5 ton/ha.
4 augustus 2001


Ook is donderdagmiddag een deel van het vlas wat getrokken was gedorst en gekeerd met een speciale machine uit België. Het dorsen van vlas en daarna word de vlas in 1 werkgang gekeerd.
4 augustus 2001


De aardappels beginnen nu ook goed te groeien. Een proefrooing levert op dit moment 40 ton/ha op. Augustus is de maand waarin de aardappels echt goed gaan groeien.
De aardappels die ik teel voor de tafelmarkt mogen niet te grof worden. Daarom is het noodzaak dat er elke week een monster genomen moet worden om een goed beeld te krijgen van de groei. De maat voor de Tafelaardappels is 40-70 mm dik. Alle aardappels daar boven en daar onder leveren niet veel op.
Het is dus zaak dat het ideale oogstmoment moet worden gekozen.