1 juli 2001

Afgelopen week zeer groeizaam weer gehad. De uien, suikerbieten en aardappelen groeien goed door.
Alhoewel aan het einde van deze week het toch wel droog begon te worden.
Zaterdag (30 Juni) hebben we gelukkig 7 mm neerslag gehad.
Nog weer een keer met de foetsiespuit door de uien geweest omdat er toch weer wat onkruid kwam oa aardappelopslag, straatgras, paarse dovenetel, kleefkruid, muur en een enkele distel.
De muur was in zo’n klein stadium dat ik deze met een onkruidbestrijdingsmiddel heb gespoten. Gebeurt dit niet dan loopt het hele perceel uien onder de muur en heb je er in andere gewassen ook weer last van. Muur, een veelvoorkomend onkruid in de Flevopolder.
Ook heb ik de wintertarwe wat ik voor de zaaizaadvermeerdering teel geselecteerd. Hier mogen oa geen andere grassen of granen inzitten zoals duist, gerst, rogge etc.
De NAK keurt een deze dagen het perceel. In de vlas zit toch meer hagelschade dan werd verwacht , de preciese schade weet ik nog niet maar wel dat het zeker meer dan 10 % is. De beruchte schimmelziekte in aardappelen, Phytophtora, is nog niet aanwezig. Het adviessysteem van Dacom gaf afgelopen week een interval aan van 9 dagen. Terwijl normaal 6-7 dagen voorkomt.