18 september 1999

Donderdagmorgen zijn de stamslabonen geoogst. Deze zijn geoogst met twee Ploeger bonenplukkers van loonbedrijf De Waard en loonbedrijf Maris. De bonen worden gelost in een container die vervolgens naar de conservenfabriek van Coroos worden vervoerd.

De opbrengst was niet slecht, 14.5 ton/ha. Terwijl de structuur van de grond zeer slecht was. Maar door het goede zomerweer hebben de bonen goed gegroeid.

De laatste uien hebben we donderdagmiddag opgeladen. We laden deze uien met een oude Amac D2 rooier op, direkt op een platte wagen in kisten. Vanmorgen is er op het bonenland nog mest gereden. Dit was droge kippenmest van mijn buurman die legkippen heeft. Na het mestverspreiden word de mest ingewerkt en nog ingezaaid met een rogge/triticale zaadmengsel. Omdat dit perceel gedieploegd is kan er nog een groenbemester opgroeien. Deze word dan in november of december ondergeploegd.